Predsjednica Skupštine Glavnog grada primila u oproštajnu posjetu odlazećeg ambasadora Ruske Federacije

Predsjednica Skupštine Glavnog grada, dr Jelena Borovinić Bojović, primila je danas u oproštajnu posjetu Nj. E. Vladislava Maslenikova, ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori. Borovinić Bojović je izrazila zahvalnost ambasadoru za posvećenost u radu i dosadašnjoj službi, i podsjetila da su Crna Gora i Rusija razvijale međusobne odnose na osnovu tradicije prijateljstva, međusobne pomoći i podrške. Ona je konstatovala da se ambasador trudio da se odnosi dvije zemlje unaprijede i poboljšaju, i izrazila uvjerenost da će gospodin Maslenikov imati podjednak uspjeh u svim svojim budućim profesionalnim angažmanima.

Predsjednica je istakla da se zalaže za uspostavljanje mira u svijetu i pune stabilnosti u regionu, dodajući da su mir i stabilnost temelj svakog napretka. 

Ambasador je izrazio zahvalnost na gostoprimstvu i istakao značaj saradnje u oblastima koje su bile od društvene važnosti, te je pohvalio dosadašnji rad Skupštine Glavnog grada koji se odnosio na promociju i aktuelizaciju ravnomjernog društvenog razvoja u Crnoj Gori. On je izrazio uvjerenje da će i budući ambasador sa jednakom posvećenošću nastaviti da održava prijateljske odnose i ojača saradnju između Crne Gore i Ruske Federacije.