Borovinić Bojović primila mještane Park šume Zagorič: Preduzećemo konkretnu incijativu jer problem sa strujom mora biti riješen, Podgorica ne odustaje od svojih građana

Predsjednica Skupštine Glavnog grada, dr Jelena Borovinić Bojović, primila je danas u svom kabinetu mještane Park šume Zagorič, a povodom problema koji se tiče snabdijevanja strujom u njihovom naselju.

Ona je prihvatila inicijativu mještana i organizovala sastanak tim povodom.
Iako ovaj problem traje već značajan vremenski period, daćemo sve od sebe kako bi se konačno riješio, jer Podgorica neće odustati od svojih građana i građanki kojima su neophodna sistemska rješenja, što uključuje adekvatno snabdijavanje strujom. Dužni smo da svakom građaninu obezbijedimo elementarne uslove za kvalitetan život, a ja ću se u okvirima svojih nadležnosti svom snagom založiti da se privede kraju ovaj dugogodišnji problem, koji opterećuje i remeti život naših sugrađana, izjavila je Borovinić Bojović.

Park šuma Zagorič obuhvata oko pet stotina kuća u kojima živi puno djece i starijih osoba, a koji već više godina nemaju odgovarajući pristup osnovnim potrebama, struji, a izgradnja trafostanice na tom području je usko povezana sa procjenom zemljišta na kom bi ona trebalo biti izgrađena. U prilog tome koliko je stanje alarmantno, govori i činjenica da mještani redovno i uredno izmiruju račune za struju, čiji je napon toliko slab da ne uspijevaju da je iskoriste za obavljanje redovnih svakodnevnih aktivnosti.

Kao odgovor na iznijete probleme, dogovoren je niz koraka koji će biti preduzet, te inicirana međusektorska institucionalna saradnja koja će u narednom periodu doprinijeti urgentnom rješavanju pitanja struje u Park šumi Zagorič.