Borovinić Bojović: Građani i građanke su centar mog angažovanja

Predsjednica Skupštine Glavnog grada, dr Jelena Borovinić Bojović, danas je održala niz sastanaka sa građanima i građankama. Ovo je praksa koju predsjednica primjenjuje na sedmičnom nivou, kako bi održala neposrednu komunikaciju sa građanima, i na taj način maksimalno doprinijela izgradnji povjerenja unutar zajednice, povećala transparentnost rada Skupštine Glavnog grada, a funkciju koju obavlja približila onima u čije ime je obavlja.

Građani su, kao što često ponavljam, centar mog angažovanja i trudim se uvijek da pomognem onoliko koliko je to u mojoj moći. Moram istaći da ovi razgovori nisu samo podrška građanima i građankama, već su isto tako u velikoj mjeri od pomoći i meni samoj da što bolje razumijem potrebe ljudi i grada, kako bi odluke koje donosim bile zasnovane na pravim činjenicama. Vjerujem da je upravo ova uzajamnost ključ za razvoj Podgorice po mjeri svih, izjavila je predsjednica Skupštine Glavnog grada.

Građani koji traže prijem kod predsjednice Skupštine Glavnog grada traže podršku i pomoć u rješavanju raznovrsnih problema i stituacija, uključujući zdravstvene, socijalne, situacione i životne probleme. Po završetku posjeta i procjene problema, Služba Skupštine adresira zahtjeve nadležnim organima uprave Glavnog grada, i u domenu svojih nadležnosti, doprinosi rješavanju podnijetih upitai inicijativa.