Боровинић Бојовић: Подгорица добија нову мултифункционалну спортску салу и нови простор за одржавање културних манифестација

Предсједница Скупштине Главног града, др Јелена Боровинић Бојовић, јуче је организовала састанак са представницима служби Главног града са циљем да окупи надлежне, активне у спровођењу пројеката који се односе на адаптацију спортских и културних објеката за шире намјене, зграде којa се налази у улици Вука Караџића између Музеја и Куслевове куће и Стрељане.

Кроз предвиђене пројекте, објекат Стрељане, као и објекат који се налази у улици Вука Караџића између зграде Музеја и Куслевове куће, биће адаптирани на начин да ће у склопу њих један дио простора бити намијењен мултифункционалним салама у којима ће се одржавати бројни културни и спортски садржаји доступни грађанима и грађанкама.

Спортски и културни пројекти су срце града, јер доприносе изградњи идентитета заједнице посебно у локалној средини, али и стварају динамично окружење у ком грађани имају прилику да уче, рекреирају се, и упражњавају културне садржаје. Наш циљ је стварање управо такве средине, вибрантног града који својим становницима може да обезбиједи квалитетне доживљаје и искуства, изјавила је Боровинић Бојовић.

Састанку су присуствовали Драган Сенић, в.д. извршног директора Агенције за изградњу и развој Подгорице, секретар Секретаријата за планирање простора и одрживи развој, Миљан Баровић, Милош Антић, руководилац сектора за развој и унапријеђење спорта у Секретаријату за спорт, Милица Кадовић, директорица Дирекције за имовину, директорица Музеја и галерија Подгорице, Нина Вукчевић, Стефан Ђукић, градски архитекта, и архитекта Немања Милићевић.

Саговорници су утврдили мапу пута према којој ће у наредном периоду поступати како би се пројекти успјешно реализовали, успостављена је прецизна координација међу актерима и динамика даљег рада.