Borovinić Bojović čestitala Međunarodni dan mladih: Podgorica pristupa aplikaciji za status Evropske prijestonice mladih 2028.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada, dr Jelena Borovinić Bojović, uputila je čestitke povodom Međunarodnog dana mladih, koji se obilježava 12. avgusta.

U ime Skupštine Glavnog grada, želim da uputim najiskrenije čestitke svim mladima Podgorice i Crne Gore. Međunarodni dan mladih predstavlja izvanrednu priliku da izrazimo zahvalnost za njihov neprocjenjiv doprinos društvu i da osvježimo našu podršku njihovim težnjama i potrebama. Ovaj dan je podsjetnik na važnost mladih u oblikovanju budućnosti, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou.

Kroz kontinuiranu komunikaciju s mladima, imala sam priliku da se uvjerim u njihove stvarne izazove i aspiracije. Mladi u Crnoj Gori suočavaju se s brojnim preprekama, a koje zahtijevaju našu hitnu pažnju i angažman. Kreiranje održive zajednice, prilagođene mladima je ključno za izgradnju stabilnog i prosperitetnog društva.

S obzirom na važnost koju pridajemo potrebama i potencijalu mladih, Podgorica će ove godine pristupiti aplikaciji za status Evropske prijestonice mladih 2028. godine. Ova inicijativa će nam omogućiti da stvorimo ambijent u kojem mladi mogu nesmetano napredovati, izražavati svoje ideje i doprinijeti zajednici. Takođe, pružiće nam priliku da unaprijedimo infrastrukturu, podržimo inovacije i promovišemo društvenu angažovanost mladih na evropskom nivou.

Naša vizija je da kroz ovaj projekat kreiramo dinamično i inkluzivno okruženje koje će motivisati mlade da budu aktivni nosioci promjena. Ponosni smo na njihov potencijal i radujemo se što ćemo zajedno raditi na izgradnji bolje budućnosti za sve nas, izjavila je Borovinić Bojović.