Borovinić Bojović: Srećan početak nove školske godine!

Predsjednica Skupštine dr Jelena Borovinić Bojović uputila je čestitke svim učenicima, profesorima i roditeljima u Podgorici i Crnoj Gori povodom početka nove školske godine.

„I ovaj septembar će proteći u znaku naših najmlađih, koji poslije zaista dugog i ovoga puta više nego toplog ljeta, počinju novu školsku godinu. Pod najvećim utiskom biće, svakako, oni koji po prvi put sijedaju u školske klupe – naši prvaci, pa njima dugujemo posebnu pažnju i razumijevanje.

Svaka školska godina je jedan novi poduhvat koji donosi izazove, radosti, brige, uspjehe i pokoje prolazno razočarenje, baš kao i sam život. Jer, najvažnije lekcije kojima škola uči našu djecu nisu one iz gramatike, matematike ili stranih jezika, već upravo lekcije iz života. Dragi učenici, želim vam da sa uspjehom savladate sve ove lekcije, da vam dani budu ispunjeni radošću učenja i otkrivanja svijeta oko vas. Uvjerena sam da ćete tako izrasti u hrabre, pametne i snažne ljude na ponos svojim roditeljima, Podgorici i Crnoj Gori.

Našem nastavnom osoblju upućujem iskrenu zahvalnost za posvećenost i trud koji ulažu tokom svog rada, duboko svjesna koliki je njihov značaj za živote i budućnost naše djece.

Svim roditeljima želim mnogo radosti sa njihovim mališanima, ali i strpljenja kako bi bili najveći i najčvršći oslonac svojoj djeci.

Na kraju ću reći da mi je veoma stalo da svi učesnici nastavnog procesa znaju da u Skupštini Glavnog grada mogu naći spremnost na podršku i saradnju, bez obzira na vrstu izazova sa kojima se suočavaju.  

Srećan početak nove školske godine!”